Tartalom:

 

A film története két szálon fut: az egyik 1993-ban, a Dél-szláv háború, a másik a II. Világháború idején játszódik.
Mindkét cselekmény kölcsönösen összefügg egymással, amik aztán egybeforrnak az időtlen temetőnél. A sötét órák idején azonban ismét kitör a harc. Megmutatkozik a tűz ereje és a halottak megszólalnak: minden háború halottja.
Az Élők és holtak több, mint pusztán háborús film. Értelmetlenséggel és elkerülhetetlenséggel szembesül a néző; a film csak bemutatja, hogyan válhatnak ellentmondásossá a műfaji elemek, hogyan lehet a katonákat pusztán az öldökléssel kiforgatni saját énjükből, és helyezni őket metaforikus szintre.

 

Megnéztem.Szerény véleményem szerint nagy jóindulattal az elmegy kategóriába sorolnám.Semmi izgalom, a történet is gyenge. Háborús filmeknél megszokott izgalom nincs.A vége hülyeség.Pár ember köré épül a film története de se eleje se vége.Nagy része sötétben játszódik így sokszor még az is nehézséget okozott, hogy tudja az ember, hogy most ki-kire lő.Elméletileg a 6 legjobb katona ment muszlimokra vadászni de az egyik állandóan fél a másik egy brutális gyilkos.Egy embernek van katona kinézete illetve a film folyamán úgy viselkedik mint egy katona.A többit sorozásnál kidobták volna.Az egész film simán átment az érthetetlenségbe.A borító ösztönzött letöltésre.Gondolván egy jó kis háborús filmet nézhetek majd.A jótól nagyon messze van a film sajnos.

 

Értékelésem: 10/3

Szerző: vitality  2011.02.02. 16:58 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekmaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr672633832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása