Tartalom:

 

A film története két szálon fut: az egyik 1993-ban, a Dél-szláv háború, a másik a II. Világháború idején játszódik.
Mindkét cselekmény kölcsönösen összefügg egymással, amik aztán egybeforrnak az időtlen temetőnél. A sötét órák idején azonban ismét kitör a harc. Megmutatkozik a tűz ereje és a halottak megszólalnak: minden háború halottja.
Az Élők és holtak több, mint pusztán háborús film. Értelmetlenséggel és elkerülhetetlenséggel szembesül a néző; a film csak bemutatja, hogyan válhatnak ellentmondásossá a műfaji elemek, hogyan lehet a katonákat pusztán az öldökléssel kiforgatni saját énjükből, és helyezni őket metaforikus szintre.

 

Megnéztem.Szerény véleményem szerint nagy jóindulattal az elmegy kategóriába sorolnám.Semmi izgalom, a történet is gyenge. Háborús filmeknél megszokott izgalom nincs.A vége hülyeség.Pár ember köré épül a film története de se eleje se vége.Nagy része sötétben játszódik így sokszor még az is nehézséget okozott, hogy tudja az ember, hogy most ki-kire lő.Elméletileg a 6 legjobb katona ment muszlimokra vadászni de az egyik állandóan fél a másik egy brutális gyilkos.Egy embernek van katona kinézete illetve a film folyamán úgy viselkedik mint egy katona.A többit sorozásnál kidobták volna.Az egész film simán átment az érthetetlenségbe.A borító ösztönzött letöltésre.Gondolván egy jó kis háborús filmet nézhetek majd.A jótól nagyon messze van a film sajnos.

 

Értékelésem: 10/3

Szerző: vitality  2011.02.02. 16:58 Szólj hozzá!

Tartalom:

 

John és Lara Brannen (Russell Crowe és Elizbeth Banks) boldog, átlagos kertvárosi életet élnek, van egy cuki kisfiuk, a mamának jól menő karrierje mellett jut ideje minden reggel egy családi fotóra és spontán szexre a parkolóban. Ám egy nap az idilli reggeli közben berobban a rendőrség és gyilkosság gyanújával letartóztatják Larat. Három évvel később a bíróság az utolsó fellebezést is elutasítja: minden bizonyíték Lara ellen vall, a gyilkosság napján veszekedett az áldozattal, a fegyver tele van az ujjlenyomataival, és szemtanúk látták elhajtani a helyszínről. Sem Lara, sem John nem tudja elfogadni a tényt, hogy a nőnek a következő húsz évet börtönben kell töltenie, és miután Lara öngyilkosságot kísérel meg, John elhatározza, hogyha törvényes úton nem megy, megszökteti a börtönből.

 

A film eleje eléggé érthetetlen.Az első 10 percben azt vesszük észre, hogy a nő már sitten is van.Igazábnól nem tudni miért.Egy jó fél óra kell mire vissza emlékezésekből megvan a film eleje.Amit kicsit hülyeségnek tartok mert így már sokan hihetik azt, hogy ez nem valami nagy film.Nekik megsúgom tévednek.Af ilm 2 óra hosszú.Az első fél órát leszámítva nagyon jó.Sőt a végén már izgultam is a család sikeréért.Volt benne pár hülyeség ami nem igazán életképes a valóságban de csöppet sem rombolta az illúzióm, hogy sikerülhet megcsinálni.Teszett, hogy a youtube-n keresett rá a zárfeltörésre és a kocsi lopásra, hogy megtanulja eme két nemes szakmát :D Mindenesetre példaértékű a kitartása a család összetartás mellett.Még ha ezért Ő maga is börtönbe vagy a túlvilágra juthat.A rendőrséget hülyére vette mivel ismeret a szokásaikat.Nem bánom, hogy ez jött a film tesztek sorában mert egy kellemes délelőtt ment el mikor néztem.Mindenkinek ajánlani tudom.

 

Értékelésem: 10/9

Szerző: vitality  2011.01.31. 08:40 1 komment

Tartalom:

 

Amikor Babvárosban elszabadul a pokol, csak Gyilkos Bab, a híres bérgyilkos segíthet.
Babváros olyan hely mint a többi, azzal a különbséggel, hogy itt csak és kizárólag kávébabok élnek. Kávébabok a rendőrök és kávébabok a bűnözők is. Itt él Gyilkos Bab, a kegyelmet nem ismerő bérgyilkos, aki szakmájának legjobbja. Minden célpontjával végez, a zsaruk pedig állandóan bottal üthetik a nyomát. Legújabb megbizatása egy raktárépületbe vezet, mely telis-tele van bűnözőkkel. A maffiavezér, Capuccino megretten a támadástól, így elhatározza, hogy visszavág. Gyilkos Bab legnagyobb meglepetésére az ügynökség, akiknek dolgozik, ellene fordul, és egy másik bérgyilkost küldenek a nyakára. 

 

Végig néztem.Nem mondom, hogy könnyen ment.Ez egy baromság.Eleve ki az a marha akik babszemekkel csinál rajzfilmet.Ezeknek a feje olyan mint a segge csak szem van rajta.Főhősünk halhatatlan bab.Tökéletes harcművész, mesterlövész és minden amit egy babszem tudhat.Helyenként  a többi babnak jól odapörköl így belőlük lesz a kávé :D Ha a  babnak lenne vére akkor azt mondanám, hogy durva erőszakos rajzfilm.Mivel annyi bab jut a menyországba amennyiből egy kávézót is fent lehetne tartani.Én szeretem a rajz/animációs filmeket de ez a legrosszabbak közé tartozik.Néhány szóvicc ami talán értékelhető benne de semmi több.Túl agresszív, hogy gyerekeknek ajánlanám és túl bugyuta, hogy felnőttek nézzék.Nem tudom melyik korcsoportot vették célba vele.Gondolom baboknak készült vagy Babszem Jankónak :D

Értékelésem:10/2

Szerző: vitality  2011.01.30. 14:35 Szólj hozzá!

Tartalom:

 

Velence az álmok és a tenger városa. Frank (Johnny Depp) Amerikából érkezett olaszországi körútra, de nem érdeklik a látnivalók. Egy szerelmi csalódást szeretne kiheverni, és úgy látszik, ez sikerülni is fog neki: megismerkedik egy gyönyörű, különleges nővel Elise-vel (Angelina Jolie), akivel a véletlen szerencse hozza össze. A nő azonban nem az akinek mondja magát. A férfinak is megvannak a maga titkai. A páros egyik kalandból keveredik a másikba, és sosem biztosak benne, ki üldöz kit.

 

Angelina Jolie és Johnny Deep párosa eleve sikerre ítélte a filmet.Mindkettő színészt nagyra tartom és nem sokat árulok el vele ha a legjobbak közé sorolom.Maga a film  a megszokott minőséget tárja elénk amit a két színésztől megszokhattunk.Igaz fél úton járva sejtettem a film végét de ez nem akadályozott meg benne, hogy ugyan olyan izgalommal nézzem végig.Helyenként váratlan fordulatokkal tévesztik meg a nézőt ami nagyon jót tesz a filmnek.Mivel lázban tartja a nézőt a film elejétől a végéig.Szándékosan nem emelek ki momentumokat mivel mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg ha szomjazik egy kis szórakozásra a családdal.Nekem nagyon bejött és remélem nektek is okoz pár kellemes percet.

 

Értékelésem: 10/8

Szerző: vitality  2011.01.30. 12:36 Szólj hozzá!

Tartalom:

 

Ez egy  posztapokaliptikus hangulatú alkotás. A főszereplők túlélők, akik egyes egyedül élnek egy olyan világban, ahol a növények, a dzsungel és az ősi mocsarak uralnak mindent. Új betegségekkel, mutáns vadállatokkal kell szembeszállniuk ahhoz, hogy megmentsék a földet.

 

Elsőként rákerestem a film előtt a posztapokaliptikus jelentésére, hogy be határoljam a filmet."poszt" jelentése után."apokalipszis" jelentése végítélet.Ebbe a kategóriába sorolható például a Majmok bolygója,Világok harca és az Én a legenda.Szóval most már tudjuk, hogy milyen stílusú filmet is várhatunk.A film eleje a szokásos módon kezdődik.Tehát az első 10 percben a szükséges egy halott megvan.Mutáns állat csak egy van.Méghozzá meglepő módon egy lajhár.Inkább az emberi mutánsok dominálnak a filmben akinek a harapása átváltoztatja a normális túlélőket.A film közepe slampos, unalamas.Igaz ezen szakaszban derül fény arra, hogy mi miért történik.Az emberi hatalom megszerzése  mindig is jelen van/volt az efajta filmekben.Most sem történik másképp.A gonosz uralni akarja a világot.A végén csak a halál jut neki.A történet egészében összetett.Értehtő.Ne várjunk hatalmas jeleneteket mert nincsenek.Összeségében egy közép kategóriájú filmet kapunk.Ami nem is rossz de túl jónak sem nevezhető.Egyszer nézhető kategóriába tartozik.

 

Értékelésem: 10/5

Szerző: vitality  2011.01.30. 12:23 Szólj hozzá!

Tartalom:

 

Malcolm Reynolds kapitány kétes üzleteket és gyanús fuvarokat bonyolít űrhajóján, a Serenityn. Egyik alkalommal két utast vesz a fedélzetre, az ifjú doktort, és annak labilis, telepatikus képességekkel megáldott húgát. Kiderül, veszélyes ügybe keveredett, a testvérpár ugyanis az univerzumot uraló hatalom elől menekül. A Serenity legénysége így hamarosan a Világszövetség hadereje és az űr peremén portyázó Fosztogatók kannibál hordái között találja magát. A két fenyegető ellenség közt lavírozva ráébrednek, hogy a legnagyobb veszély a Serenity fedélzetén les rájuk.

 

A film jó.2 óra szórakozást kapunk ha megnézzük.A történet az elejétől értehtő, jól követhető.Akcióban gazdag és látványos.A szereplők között találhatunk pár ismerős alakot.Jó vannak a filmben enyhe túlzások de egy sci-fi már csak ilyen :)Mi mást is várhatnánk.Meglepő fordulatok és helyenként hegyekben álló hullák.Persze csak egészséges mértékben.Utazhatunk galaxisokon át a szereplőkkel és elképzelhetjük, hogy mi lenne ha az adott technikával valójában rendelkezne az emberiség.Lényeg a lényeg nem bántam meg, hogy 2 órát a filmre szántam.Ajánlom mindenkinek aki a műfajt szereti.

 

Értékelésem: 10/8

Szerző: vitality  2011.01.29. 20:59 Szólj hozzá!

Tartalom:


Az Onion Amerika egyik élvonalbeli, 20 éves múltra visszatekintő hírportálja, szatírikus és cinikus hangvételével heti 3 millió látogatót ültet a számítógép elé. A film forgatókönyvét Robert Siegel és Todd Hanson írták, akik hosszú ideig szerkesztői voltak a médiának. A "The Untitled Onion Movie" most a szerkesztőségi élet vicces oldalát mutatja be nekünk.

 

Nos lássuk mit kaptam ettől a remekműnek nem nevezhető filmtől.Maga a film története már ha nevezhetjük annak lényegében egy stúdióban zajlik.Különféle mókásnak tartott hírfolyamot láthatunk.Öszintén szólva egyszer nevettem el magam a film alatt.Pedig elég jó a humorérzékem.Mesúgom ez a kómás műugrónál volt :)A többi vicces hír valahogy nem hatott meg.Persze ettől ez még másoknak bejöhet.Feltűnik benne Steven Segal.Persze a jól megszokott düblör  még mindig könnyedén észrevehető.Ez a színész olyan kövér már, hogy mozogni sem nagyon tud nemhogy ugrálgatni.A hírek skálája széles skálán mozog és közben van párszor, hogy filmkritikusok mondják el a véleméynüket a filmről.Persze vicces formában ami mégsem vicces.Ez is a megnéztem és köszönöm filmek közé tartozik.Akiknek nagyon érzékeny humoruk van azoknak tökéletes mert jókat nevethetnek.Nerkem nem jött be.

 

Értékelésem: 10/4

Szerző: vitality  2011.01.29. 20:53 Szólj hozzá!

 

Zöld darázs ( The Green Hornet 2011)

Tartalom:

Reid (Seth Rogen) laza és nagydumájú milliomos, Kato (Jay Chou) eszes, csendes és hűséges, Reid apjának (Tom Wilkinson) titkára. A páros kihasználja a kínálkozó alkalmat, hogy végre valami hasznosat tegyen az életben: felveszik a harcot a bűn ellen. Reid Zöld darázsként, Kato pedig pótolhatatlan segédjeként száll szembe a bűnözőkkel.
A nem túl törvényes módszereket alkalmazó két harcművész és fegyverspecialista Reid titkárnőjének (Cameron Diaz) segítségével Los Angeles legnagyobb alvilági vezetőjének (Christoph Waltz) nyomába erednek. Azonban Chudnofsky-nak is van saját terve: méghozzá, hogy egyszer és mindenkorra levadássza a Zöld darázst.

 

A várva várt film.Bevételi toplistákat döntögetve játszák mindenhol.Miútán megnéztem eléggé vegyes érzelmekkel kelltem fel a gép mellől.A történet jó a szereplők már kevésbé.Maga a főszereplő(Seth Rogen) egyenesen irritált.Gondolom voltatok Ti is már úgy, hogy azon gonolkodtatok ha lehetne pofán vágnátok a manyust aki a filmben játszik .Na ebbe a fázisba értem a film közepe felé.Mikor leültem azt hittem hatalmas durranás lesz a film, mivel mindenhol magasztalták.Sajnos ismét csalódnom kellett a film trailerével kapcsolatban mivel minden akció benne vol amivel a film közben találkozhatunk.Nincs benne olyan momentum amire azt mondhatnám, hogy megmaradt bennem.Azt sem mondhatnám, hogy leülök és mégegyszer megnézem.Nálam eléggé közepesre sikerült az értékelése.Kifejezetten az egyszer nézhető filmek közé sorolnám.

Értékelésem: 10/5

 

Szerző: vitality  2011.01.29. 11:32 Szólj hozzá!